Egyszerű és bonyolult, gyorsan és lassan elkészíthető, vegetáriánus és húsos ételek, szezonális alapanyagokból

LillaLulla Konyhája

LillaLulla Konyhája

Banános zabpalacsinta gránátalmával

2017. január 16. - LillaLulla

Volt három szomorú, kissé túlérett banánunk, amiket már senkinek sem volt kedve megenni, és mivel régóta motoszkált a fejemben a zablisztes amerikai palacsinta kipróbálása, így kombináltam a két dolgot. Az elkészítés előtt végigbogarásztam sok receptet, de az interneten jellemzően "mindenmentes" verziókat találni, nekünk szerencsére semmilyen konfliktusunk nincs a laktózzal vagy a gluténnel, így kreáltam egy saját, "mindentbele" verziót. Persze az ökológiai lábnyoma ennek a változatnak sem kicsi (köszönhetően a banánnak, juharszirupnak és gránátalmának), de elhatároztam, hogy nyáron el fogom készíteni helyi alapanyagokkal is, a juharszirup pótlása lesz a legnehezebb, de addig kitalálok valamit. ;)

amcsipalcsi_01.jpg

Hozzávalók (4-5 főre)
- 3 érett banán
- 250 g zab(pehely)liszt
- 10 g sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor (Bourbon)
- 1 nagyobb evőkanál méz
- 3,5 dl tej
- 2 nagyobb tojás
- 50 g olvasztott vaj
Tálaláshoz
- juharszirup
- gránátalma

Elkészítés
Egy keverőtálba tördeljük a meghámozott banánt, hozzáadjuk a tojásokat, a mézet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vaj 2/3-át. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáöntjük a tejet és tovább keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és folyamatos keverés mellett a botmixerrel beledolgozzuk a banános keverékbe. Ezzel a tészta készen is van.
A serpenyőt felforrósítjuk, megkenjük olvasztott vajjal és kisebb tenyérnyi palacsintákat sütünk. Amikor a sütőpornak hála megjelennek a felszínén a lyukacsok és a széle megszilárdult, akkor óvatosan megfordítjuk őket. Nekem dobálva működött legjobban, de csak óvatosan, ha duplán fordul, kezdhetjük elölről. :)
Juharsziruppal locsolva és gránátalma maggal megszórva tálaljuk.

Tippek és trükkök
granatalma.jpg

- Gránátalma vásárlása során minél nagyobb és pirosabb példányt keressünk, melynek bőre épp és gyümölcse kemény.
- A gránátalma pucolás módszeréről bővebben itt olvashattok. Nekünk a 3-as verzió jött  be. :)
- Zab(pehely)lisztet késes robotgép segítségével előállíthatunk házilag is zabpehelyből, ha nem tudunk készen venni.

 

 

Tetszett a recept? Elkészítetted?

Ha elkészítetted a receptünk, írd be egy kommentbe / küldj fényképet, hogy hogy sikerült és milyen sikert arattál vele, kíváncsiak vagyunk ám :)

Ajánljuk figyelmedbe facebook oldalunkat is: https://www.facebook.com/lillalullakonyhaja/

A bejegyzés trackback címe:

https://lillalulla.blog.hu/api/trackback/id/tr312127929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigus 2017.01.20. 12:39:12

Szia Lilla,
elkészítettem és nagyon fincsi lett! Zabliszt nem volt itthon, így Graham lisztet használtam. Apukám kicsit keserű mandarin-dzsemjével tálaltam, az ízhatás nekem így nagyon bejött! :) Köszi a receptet!

LillaLulla 2017.01.23. 23:16:50

@gigus: Örülök, hogy jól sikerült! :) Én is kipróbálom majd graham liszttel, jó ötlet. :)
süti beállítások módosítása