Egyszerű és bonyolult, gyorsan és lassan elkészíthető, vegetáriánus és húsos ételek, szezonális alapanyagokból

LillaLulla Konyhája

LillaLulla Konyhája

Fetás-rukkolás háromszög

2015. szeptember 17. - LillaLulla

Nagyszerű kiegészítő krémlevesekhez, de magában is fogyasztható egy kellemes őszi borozós estén!

fetas_parna.jpg 

Hozzávalók (12 darabhoz)
- 1 csomag réteslap (8 lap)
- 200 g feta sajt
- 200 g túró
- 2-3 evőkanál tejföl (20%-os)
- 2 paradicsom
- 4 marék rukkola (kb. fél zacskó)
- 1 tojás
- étolaj
- bors

Elkészítés
A fetasajtot és túrót összetörjük villával, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál tejfölt attól függően, hogy mennyire száraz a túró és a fetasajt. A paradicsomokat kimagozzuk és a húsukat apró kockákra vágjuk. A rukkolát felaprítjuk, majd belekeverjük a fetás masszába, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Megkóstoljuk, hogy kell-e sózni, valószínűleg a fetasajttól elég sós lesz a massza.

A réteslapokat kettesével használjuk fel. Benedvesített tiszta konyharuhára terítjük az első réteslapot, vékonyan megkenjük olajjal, majd rátesszük a második lapot. Hosszában 3 csíkra vágjuk, vékonyan megkenjük olajjal. Az így kapott csík felső sarkába helyezzük a tölteléket háromszög alakban, majd áthajtjuk a kapott derékszögű háromszög átfogója mentén, végighajtogatjuk ily módon az egész csíkon. Az így kapott háromszögeket kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.paradicsom_fazis.jpg

Mielőtt az előmelegített 180 fokos sütőbe helyeznénk őket,  a háromszögek tetejét lekenjük felvert, sós tojással (figyeljünk, hogy csak közvetlenül a sütőbe helyezés előtt kenjük be, különben eláztatja a réteslapot), 30-35 percig sütjük.

Tippek és trükkök
- Ahogy korábbi receptemben is említettem, érdemes a kimért jó minőségű feta ill. feta jellegű sajtokat keresni a boltokban, piacokon.
- A tölteléket gazdagíthatjuk még apróra vágott fekete olajbogyóval is.
- Vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen túl nedves, mert szétrepednek a rétesháromszögek! Ha mégis bekövetkezne, szerencsére ez csak az esztétikán ront, az ízeken nem :)
- Különösen ajánljuk kiegészítőnek a mediterrán sültparadicsom-krémlevesünkhöz

Tetszett a recept? Elkészítetted?

Ha elkészítetted a receptünk, írd be egy kommentbe / küldj fényképet, hogy hogy sikerült és milyen sikert arattál vele, kíváncsiak vagyunk ám :)

Ajánljuk figyelmedbe facebook oldalunkat is: https://www.facebook.com/lillalullavendeghaz

A bejegyzés trackback címe:

https://lillalulla.blog.hu/api/trackback/id/tr67792716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása